Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 ο επίσημος ιστότοπος του Σώματος Πεζοναυτών Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (USMC), Μarines.mil, η Διοίκηση Συστημάτων Πεζοναυτών (MCSC) εξετάζει την ανάπτυξη ενός συστήματος φορητού εκτοξευτή αντιαρματικών πυραύλων M72 νέας γενιάς το οποίο θα αυξήσει την καταστρεπτικότητα αλλά και την ασφάλεια των Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

Με την καθοδήγηση του διευθυντή προγράμματος πυρομαχικών (PM Ammo) της MCSC, ο Στρατός των ΗΠΑ αποδέσμευσε τον Ιούλιο πρόσκληση υποβολής προσφορών (RfP) για το πυρομαχικό με την ονομασία “Βολή από Κλειστό Χώρο” (FFE) του M72 Light Assault Weapon (LAW). Ο Στρατός των ΗΠΑ προβαίνει στην προμήθεια του οπλικού συστήματος εξ ονόματος της MCSC, ικανοποιώντας μια απαίτηση του USMC.

Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν το ελαφρύ αντιαρματικό όπλο (LAW) M72 στα μέσα της δεκαετίας του 1960 ως ένας αναλώσιμος εκτοξευτής ρουκέτας μονής βολής. Το όπλο περιλαμβάνει δύο τηλεσκοπικούς σωλήνες που, όταν επεκτείνονται, προετοιμάζουν αυτόματα το όπλο προς εκτόξευση (αποδέσμευση ασφάλειας, όπλιση του μηχανισμού πυροδότησης και ανύψωση των σκοπευτικών). Παρότι το όπλο φέρει επιφανειακή ομοιότητα με πολλούς σωληνοειδείς εκτοξευτές ρουκετών, το μικρό μέγεθος του, ο τετράγωνος μηχανισμός πυροδότησης και το περίβλημα των σκοπευτικών του το καθιστούν εύκολα αναγνωρίσιμο.

©US Marines/Flickr | Πεζοναύτης στοιχείου χερσαίων αποστολών της 15ης Εκστρατευτικής Μονάδας Πεζοναυτών (MEU) των ΗΠΑ εκτελεί βολή εξοικείωσης με M72A7.

Η πολεμική κεφαλή του LAW M72 έχει αρίστη διατρητική ικανότητα και καταστρεπτικά αποτελέσματα μετά τη διάτρηση της θωράκισης. Το εξαιρετικά καταστρεπτικό εκρηκτικό, κοίλου γεμίσματος, διατρυπάει θωράκιση πάχους άνω των 12 ιντσών. Έχει μέγιστο βεληνεκές 200 μέτρων.

Το LAW M72 FFE είναι ένα μικρό, ελαφρύ και μιας χρήσης οπλικό σύστημα. Ενσωματώνει έναν βελτιωμένο εκτοξευτή που διαθέτει ενισχυμένο μηχανισμό σκανδάλης και βελτιωμένης σχεδίασης αορτήρα.

Υπο τη διαχείριση του διευθυντή προγράμματος πυρομαχικών (PM Ammo), η τεχνολογία FFE είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του παλιού συστήματος M72 LAW. Το νέο σύστημα επιτρέπει στους Πεζοναύτες να εκτελέσουν αρκετές βολές ανά ημέρα από το εσωτερικό ενός δωματίου – μια ικανότητα που το παλιό σύστημα δεν διαθέτει. Όταν εκτελείται βολή κατά την νύχτα, η λάμψη απο το στόμιο και τον οπίσθιο κώνο αερίων του M72 είναι μικρότερη από αυτήν ενός πιστολιού M9.

Η δυνατότητα του να εκτελεί βολή από θέση μάχης εντός κλειστού χώρου σε συνδυασμό με τον μειωμένο θόρυβο και την λάμψη επιτρέπει στους Πεζοναύτες να διατηρούν κάλυψη και απόκρυψη, ελαχιστοποιώντας την ικανότητα του εχθρού να αναγνωρίσει την θέση εκτόξευσης των πυρών.

Το M72 FFE περιλαμβάνει δύο διαμορφώσεις: Το αντιαρματικό πυρομαχικό Μ72Α8 και το πολλαπλών χρήσεων, αντί-οχυρωματικό πυρομαχικό M72A10. Η αντιαρματική κεφαλή βελτιώνει την διάτρηση των θωρακίσεων ενώ η κεφαλή πολλαπλών χρήσεων προσφέρει στους Πεζοναύτες την πρόσθετη ικανότητα ενός αντί-οχυρωματικού βλήματος με τη δυνατότητα καταστροφής ενισχυμένων υποδομών, όπως τα κτίρια.

©overtdefense.com | Το νέο αντιαρματικό πυρομαχικό M72 LAW “Βολή από Κλειστό Χώρο” (FFE)

Το M72A10 διαθέτει πολεμική κεφαλή εξελιγμένης σχεδίασης με πολλαπλών χρήσεων πυροκροτητή αυτοδιάκρισης που λειτουργεί σε λειτουργία fast ή delay ανάλογα με την κατασκευή του στόχου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προσβολή διαφόρων στόχων, όπως υποδομές, οχυρά και εχθρικό προσωπικό.

Το μικρό βάρος του FFE επιτρέπει στις μικρότερες μονάδες να αυξήσουν την ποσότητα των επωμιζόμενων πυρομαχικών που είναι διαθέσιμα κατά τις πολεμικές επιχειρήσεις. Επίσης, τους προσφέρει με ένα σύστημα που είναι εύκολο στην μεταφορά και χρησιμοποιείται γρήγορα για την καταστροφή πολλαπλών στόχων σε όλες τις συνθήκες.

Το PM Ammo του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ αναμένει το νέας γενιάς M72 FFE να διατεθεί στις μονάδες εντός του οικονομικού έτους 2022.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: