Αρχείο με 350 δισ. αναρτήσεις στα social media θέλει να φτιάξει το Ναυτικό των ΗΠΑ

To Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) θέλει να δημιουργήσει ένα αρχείο τουλάχιστον 350 δισ. αναρτήσεων στα social media, προερχόμενων από όλο τον κόσμο, προκειμένου να μελετήσει τον τρόπο που οι άνθρωποι μιλούν online.

Όπως αναφέρει το BBC, δεν έχει προσδιοριστεί από ποια ακριβώς πλατφόρμα σκοπεύει να συλλέξει τα δεδομένα- τα οποία πρέπει να είναι δημοσίως διαθέσιμα, να προέρχονται από τουλάχιστον 100 διαφορετικές χώρες, και να περιλαμβάνουν τουλάχιστον 60 διαφορετικές γλώσσες. Επίσης, θα πρέπει να τοποθετούνται χρονικά μεταξύ του 2014 και του 2016.

Οι λεπτομέρειες αυτές έγιναν γνωστές από έγγραφο του Naval Postgraduate School με το οποίο ζητείται εταιρεία για να παρέχει τα δεδομένα αυτά. Οι αιτήσεις πλέον έχουν κλείσει.

Μεταξύ των άλλων απαιτήσεων, περιλαμβάνονται τα εξής: Τα εν λόγω posts πρέπει να προέρχονται από τουλάχιστον 200 εκατομμύρια unique χρήστες, το ποσοστό της κάθε χώρας δεν μπορεί να ξεπερνά το 30%, τουλάχιστον το 50% πρέπει να είναι σε γλώσσες άλλες από τα αγγλικά και τουλάχιστον το 20% των αρχείων πρέπει να περιλαμβάνουν δεδομένα τοποθεσίας. Επίσης, στα δεδομένα αυτά δεν θα περιλαμβάνονται προσωπικά μηνύματα και δεδομένα χρηστών.

«Τα δεδομένα των social media μας επιτρέπουν για πρώτη φορά να μετρήσουμε πώς εξελίσσονται οι εκφράσεις της καθομιλουμένης και η σλανγκ στο πέρασμα του χρόνου, σε ένα μεγάλο εύρος ανθρώπινων κοινωνιών, έτσι ώστε να αρχίσουμε να κατανοούμε πώς και γιατί σχηματίζονται κοινότητες γύρω από συγκεκριμένα είδη ομιλίας αντί για άλλα» είπε στο Bloomberg ο Τ. Κάμπερ Γουόρεν, επικεφαλής ερευνητής του προγράμματος.

Όπως υπενθυμίζει το BBC, το αμερικανικό Ναυτικό ήταν πίσω και από τη δημιουργία του Tor, του γνωστού πλέον ανώνυμου εργαλείου περιήγησης στο Ίντερνετ, που δημιουργήθηκε το 2002.

Πηγή: naftemporiki.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.