Αίγυπτος: Οι ΗΠΑ ενέκριναν πακέτο ανακατασκευής 43 επιθετικών ελικοπτέρων AH-64E

©Στρατός των ΗΠΑ: AH-64E Apache του Στρατού των ΗΠΑ

Το υπουργείο εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) αποφάσισε να εγκρίνει τη δυνητική Στρατιωτική Πώληση Εξωτερικού (FMS) προς την κυβέρνηση της Αιγύπτου για να ανακατασκευάσει σαράντα τρία επιθετικά ελικόπτερα AH-64E Apache με εκτιμώμενο κόστος 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας ασφάλειας και αμυντικής συνεργασίας (DSCA) των ΗΠΑ, η κυβέρνηση της Αιγύπτου αιτήθηκε την αγορά εξοπλισμού για την ανακατασκευή σαράντα τριών επιθετικών ελικοπτέρων AH-64E Apache. Το αίτημα περιλαμβάνει:

Ογδόντα οχτώ κινητήρες T700-GE-701D (86 ανακατασκευασμένους και 2 εφεδρικούς).

Σαράντα εφτά εκσυγχρονισμένα σκοπευτικά πρόσκτησης και κατάδειξης στόχου AN/ASQ-170// Αισθητήρες νυχτερινής όρασης AN/AAR-11 (43 ανακατασκευασμένα, 2 νέα, 2 εφεδρικά).

Σαράντα πέντε κοινά συστήματα προειδοποίησης πυραύλου AAR-57 (CMWS) (43 νέα, 2 εφεδρικά)

και ενενήντα δύο Embedded Global Positioning System/Inertial Navigation Systems (EGI) (86 νέα, 6 εφεδρικά).

Επίσης συμπεριλαμβάνονται συστήματα δέσμης καταγαυσμού λέιζερ AN/AVR-2B, ψηφιακοί πολιτικοί και στρατιωτικοί πομποδέκτες AN/APX-119 IFF, υψομετρητές ραντάρ AN/APN-209, Αυτόματα ραδιογωνιόμετρα AN/ARN-149, ασύρματοι UHF/VHF, τακτικοί ασύρματοι AN/ARC-201E, συστήματα εντοπισμού ακτινοβολίας ραντάρ AN/APR-39, βελτιωμένοι διαμορφωτές δεδομένων IDM-401, ενισχυμένος ενισχυτής εικόνας EI2, εκτοξευτές πυραύλων Hellfire JAU-59, εκπαιδευτικές συσκευές, κάσκες, εξομοιωτές, γεννήτριες, μεταφορά, τροχοφόρα οχήματα και υπηρεσιακό εξοπλισμό, ανταλλακτικά και εξαρτήματα, υποστηρικτικό εξοπλισμό, εργαλεία και δοκιμαστικό εξοπλισμό, τεχνικά εγχειρίδια και βιβλιογραφία, εκπαίδευση προσωπικού και εκπαιδευτικό εξοπλισμό, υπηρεσίες τεχνικής, μηχανικής υποστήριξης και επιμελητείας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον εργολάβο, και υπηρεσίες διοικητικής υποστήριξης και άλλα συναφή στοιχεία διοικητικής υποστήριξης.

Η εκτιμώμενη αξίας είναι 2,3 δισ. δολάρια.

Η Αίγυπτος θέλει να χρησιμοποιήσει τα ανακατασκευασμένα ελικόπτερα AH-64 ώστε να εκσυγχρονίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της και να υπερασπιστεί τα κοινά αιγυπτιακά-αμερικανικά συμφέροντα πάνω στην αντιμετώπιση των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων που προέρχονται από την χερσόνησο του Σινά, οι οποίες απειλούν την ασφάλεια της Αιγύπτου και του Ισραήλ και υπονομεύουν την ασφάλεια της περιοχής.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.