Τα πρώτα δύο ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης μάχης (CSAR) HH-60W Jolly Green II της Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) προσγειώθηκαν την 5η Νοεμβρίου 2020 στην αεροπορική βάση Μούντι στην Γεωργία.

Χειριστές της 41ης Μοίρας Διάσωσης από την Μούντι, της 413ης Μοίρας Δοκιμών και της 88ης Μοίρας Δοκιμών και Αξιολόγησης απο το Duke Field στην Φλόριντα, πέταξαν με τα ελικόπτερα απο την εκπαιδευτική ακαδημία Sikorsky της Lockheed Martin. Τα ελικόπτερα παραλήφθηκαν από την ηγεσία των 23ης Πτέρυγας και 347ης Ομάδας Διάσωσης.

Το HH-60W είναι εξοπλισμένο με μεγάλο φάσμα ικανοτήτων που θα διασφαλίσουν ότι τα πληρώματα θα συνεχίσουν να εκτελούν τις ζωτικής σημασίας αποστολές έρευνας, διάσωσης και περισυλλογής προσωπικού για όλες τις υπηρεσίες του Στρατού των ΗΠΑ και των συμμάχων σε διαφιλονικούμενα και πολύπλοκα περιβάλλοντα. Το Jolly Green II διαθέτει εξελιγμένα και βελτιωμένα συστήματα προστασίας, μείωσης των ευάλωτων σημείων, επιδόσεων στην αιώρηση, ηλεκτροπαραγωγικής ικανότητας, ηλεκτρονικά βοηθήματα πτήσης (avionics), κλιματισμό, όπλα, κυβερνοασφάλεια, και περιβαλλοντολογικές και δικτυοκεντρικές απαιτήσεις.

Η κύρια αποστολή του ελικοπτέρου HH-60W θα είναι η διενέργεια ημερησίων και νυχτερινών αποστολών σε εχθρικά περιβάλλοντα για την περισυλλογή απομονωμένου προσωπικού στις πολεμικές επιχειρήσεις. Η πλατφόρμα θα αναλάβει επίσης την εκτέλεση στρατιωτικών αποστολών εκτός από τις πολεμικές όπως έρευνα και διάσωση πολιτών, ιατρικές διακομιδές, αντιμετώπιση καταστροφών, ανθρωπιστική βοήθεια, παροχή συμβουλών αεροπορίας/συνεργασίας ασφάλειας, υποστήριξη πτήσεων της NASA και διοίκηση και έλεγχο διασώσεων.

Η παράδοση του νέου μοντέλου είναι σημαντική για τις αποστολές περισυλλογής προσωπικού καθώς αρχίζει η μετάβαση απο τον προκάτοχο του, το HH-60G Pave Hawk, το οποίο πετάει για περισσότερα απο 26 έτη. Η Αεροπορία των ΗΠΑ θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το μοντέλο HH-60G μέχρι την ολοκλήρωση της μετάβασης στον νέο τύπο.

Ο προγραμματισμός της Αεροπορίας των ΗΠΑ προβλέπει την απόκτηση 13 ελικοπτέρων για την αντικατασταση των Pave Hawk. Κατά τη διάρκεια της φάσης Μηχανικής, Κατασκευής και Εξέλιξης (EMD) συνολικά θα κατασκευαστούν εννιά ελικόπτερα στις εγκαταστάσεις του Στράτφορντ στο Κονέκτικατ – τέσσερα ελικόπτερα EMD και πέντε ελικόπτερα επίδειξης και δοκιμών συστημάτων (SDTA).

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: