Βέλγιο: Το Μηχανικό θα αποκτήσει τεθωρακισμένα χωματουργικά οχήματα μάχης ACEV

JCB | Όχημα ACEV των γερμανικών ΕΔ στο Αφγανιστάν

Το Μηχανικό Μάχης του βελγικού Στρατού θα παραλάβει νέο εξοπλισμό: Το Τεθωρακισμένο Όχημα Μάχης Μηχανικού (ACEV), το νέο ACEV θα εξασφαλίσει την κινητικότητα των φίλιων δυνάμεων αλλά και την παρεμπόδιση της εχθρικής κίνησης και θα υποστηρίξει την επιβίωση των στρατιωτικών δυνάμεων. Το ACEV κατασκευάζεται από την εταιρεία JCB υπό την ονομασία «Υψηλής Κινητικότητας Εκσκαφέας Μηχανικού». Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το επίπεδο προστασίας του θα του επιτρέψουν να συμμετέχει σε αποστολές στο εξωτερικό. Η παράδοση των οχημάτων έχει προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η JCB διαθέτει μονάδα υποστήριξης στην επαρχία της Λιμβουργίας. Αυτές οι εγκαταστάσεις στο Βέλγιο θα παρέχουν διευκολύνσεις διοικητικής υποστήριξης στα ACEV. Η σύμβαση με τις βελγικές ΕΔ προβλέπει την κλήση της εταιρείας για να εκτελέσει μέρος της συντήρησης ώστε οι μονάδες να διαθέτουν εγκαίρως τα οχήματα (για τα οχήματα μάχης, η πολιτική της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών (DGMR) του βελγικού Στρατού προβλέπει η δικαιοδοσία του πρώτου και δεύτερου κλιμάκιου συντήρησης των οχημάτων να είναι αποκλειστικά στον Στρατό και όχι σε ιδιωτική εταιρεία).

O επικεφαλής του τεχνικού γραφείου στο τμήμα «Επίγειων Συστημάτων» της DG MR, T. Colette, διευκρίνισε: «Μετά από περίπου πενήντα χρόνια πιστής υπηρεσίας, ήρθε η στιγμή για την αντικατάσταση του τεθωρακισμένου οχήματος μηχανικού. Το επίπεδο προστασίας του θα είναι παρόμοιο με αυτό των Piranha, Dingo και των μελλοντικών Griffon».

Σχεδιασμένο επι ενός μηχανήματος πολλαπλών χρήσεων, μπορεί, χρησιμοποιώντας τον κουβά φόρτωσης και τον βραχίονα εκσκαφής, να επέμβει σε αποστολές κινητικότητας των φίλιων δυνάμεων αλλά και παρεμπόδισης της κινητικότητας των εχθρικών δυνάμεων στο πεδίο και την προστασία των στρατευμάτων που αγωνίζονται στην ζώνη του πυρός.

Στο πλαίσιο της υποστήριξης της κινητικότητας, το ACEV θα μπορεί με τον κουβά φόρτωσης να βοηθήσει στην εκκαθάριση των συντριμμιών από τα δρομολόγια ή ακόμη, όταν το απαιτεί η κατάσταση, να δημιουργήσει παρακαμπτήρια δρομολόγια (bupass). Στο πλαίσιο της αποστολής παρεμπόδισης της εχθρικής κινητικότητας θα μπορεί να δημιουργήσει εμπόδια ή να σκάψει αντιαρματικές τάφρους. Επίσης, μπορεί να συνεισφέρει στην επιβίωση και την προστασία μιας στρατιωτικής δύναμης συνεισφέροντας στις εργασίες τοποθέτησης προστατευτικών τειχών (Bastion Walls). Εν τέλει, με τα σχετικά εξαρτήματα (όπως τις περόνες ή το αερόσφυρο), θα μπορεί να βοηθήσει, γενικά, το προσωπικό του Μηχανικού Μάχης. Το ACEV μπορεί να μεταφερθεί από αεροπλάνα C-17 Globemaster III, C-130 Hercules και A400M Atlas.

Το ACEV μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα 65 χλμ/ωρα επι δρόμων και έχει καλή κίνηση σε τακτικές καταστάσεις. Είναι ήδη σε χρήση από διάφορες χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δανία, η Σουηδία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Αυστραλία. Έχει αναπτυχθεί σε πολεμικές αποστολές, συγκεκριμένα στο Ιράκ και το Αφγανιστάν όπου μπόρεσε να αποδείξει την αποτελεσματικότητα του στο πεδίο όπως επίσης και την προστασία του στις αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές (IED). Έχουν ήδη κατασκευαστεί περισσότερες από 1200 μονάδες.

Τα σημερινά έξι τεθωρακισμένα οχήματα μηχανικού του βελγικού Στρατού επι σκάφος Leopard 1 θα αντικατασταθούν εν μέρει. Ένα άλλο πρόγραμμα, το «Means of Support for Combat (MAC)» είναι υπό εξέλιξη ώστε περίπου το 2027 να συμπληρώσουν τα ACEV.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.