Σύμφωνα με το λογαριασμό VietDefence στο Facebook, το Βιετνάμ θα προμηθεύσει μεγάλο αριθμό περιπολικών σκαφών στην Νιγηρία. Τα σκάφη παραγγελθήκαν απο τον νιγηριανό δισεκατομμυριούχο Μπένεντικτ Πίτερς για λογαριασμό της εταιρείας Marine Assets And Offshore Equipment Limited, την νιγηριανή εταιρεία που ειδικεύεται στην προμήθεια σκαφών για την υποστήριξη της ναυτικής βιομηχανίας της Νιγηρίας καθώς και των άλλων αφρικανικών χωρών.

Φωτογραφίες που αποδεσμεύθηκαν στον λογαριασμό του Facebook VietDefence έδειχναν την κατασκευή περιπολικών σκαφών, σχεδίασης όπως τα ταχύπλοα Manta ή D300, στην ναυπηγική εταιρεία Hong Ha στην Χάι Φονγκ.

Σύμφωνα με το VietDefence, ο Μπένεντικτ Πίτερς επένδυσε $2 εκατομμύρια στην ναυπηγική εταιρεία Hồng Hà. H Hồng Hà είναι μια βιετναμέζικη ναυπηγική εταιρεία που έχει ήδη σχεδιάσει και κατασκευάσει διαφόρους τύπους περιπολικών σκαφών.

Μια άλλη βιετναμέζικη εταιρεία ονόματι JSC James Boat έχει επίσης κατασκευάσει 50 περιπολικά σκάφη NPU-50 για την Νιγηρία.

Τον Νοέμβριο 2013, ανακοινώθηκε οτι το Ναυτικό της Νιγηρίας (NN) παρέλαβε τρία νέα παράκτια περιπολικά Manta Mk II ASD μήκους 17 μέτρων και ένα ταχύπλοο περιπολικό σκάφος Shaldag MK II μήκους 25 μέτρων.

Απόδοση/Μετάφραση απο το NavyRecognition.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: