Βίντεο: 691 Βιομηχανικά Εργοστάσια Βάσεως

Στιγμιότυπο από το YouTube

Το 691 ΒΕΒ στην Αυλώνα είναι εργοστάσιο του Στρατού Ξηράς. Εκτός από ιατρικό οξυγόνο, πλαστικά ειδή, υγρό καθαριστικό χεριών, απορρυπαντικά και άλλα παράγει και χρώματα για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων αλλά και των οχημάτων του Στρατού.

Η κύρια αποστολή του 691 ΒΕΒ είναι η παραγωγή προϊόντων για κάλυψη αναγκών συντηρήσεως του Στρατού Ξηράς και των λοιπών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως Ιατρικό και βιομηχανικό οξυγόνο και άζωτο, χρώματα διαφόρων τύπων (ελαιοχρώματα κοινά και Αnti-ΙR, ακρυλικά και πλαστικά χρώματα σε όλες τις αποχρώσεις, εποξειδικά χρώματα βιομηχανικού δαπέδου, μονωτικά – στεγανωτικά ταρατσών κ.α), πλαστικά είδη (υδροδοχεία, σαπουνοθήκες, κουμπιά), μεταλλικά κουτιά συσκευασίας χρωμάτων και βερνίκια υποδημάτων.

Η Μονάδα δύναται να λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως σε ειρήνη και πόλεμο. Συνεργάζεται με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα εσωτερικού και διεξάγει έρευνες σε θέματα που αφορούν άμεσα ή έμμεσα τα παραγόμενα προϊόντα της.

Εγκρίθηκε πρόσφατα ο εκσυγχρονισμός – αναβάθμιση των 691 ΒΕΒ και της διακλαδικής χρήσης των προϊόντων τους κατόπιν απόφασης της Ιεραρχίας του ΥΠΕΘΑ.

Οι δυνατότητες της Μονάδος συνοπτικά είναι όπως παρακάτω:

α. Παραγωγή των προϊόντων – κρυογενικών αερίων που αναφέρθηκαν ανωτέρω.

β. Υδροστατικός έλεγχος φιαλών υπό πίεση, πλήρωση φιαλών με ιατρικό – βιομηχανικό οξυγόνο – άζωτο, πλήρωση – έλεγχος πυροσβεστήρων αζώτου αρμάτων κλπ.

γ. Μεταφορά υγρού οξυγόνου με το βυτιοφόρο όχημα του Εργοστασίου.

δ. Διεξαγωγή εφαρμοσμένης και τεχνολογικής έρευνας από τη Δνση Μελετών:

(1) για τη βελτίωση των ιδιοτήτων των ήδη παραγόμενων προϊόντων π.χ. Αντοχή στη UV ακτινοβολία, επαύξηση μηχανικών ιδιοτήτων πλαστικών μερών τυφεκίου G3A3.
(2) για την παραγωγή νέων προϊόντων προς κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών του Σ.Ξ. αλλά και των λοιπών κλάδων π.χ. έρευνα για την παραγωγή πολυουρεθανικών χρωμάτων πτητικών μέσων (ελικόπτερα, αεροσκάφη).

ε. Παραγωγή υγρού σαπουνιού με αντισηπτικές ιδιότητες, απορρυπαντικά, καθαριστικά νοσοκομείων σε περίπτωση υλοποίησης της απόφασης για αγορά εγκατάσταση νέου εξοπλισμού.

Αναλυτικά τα παραγόμενα προϊόντα των 691 ΒΕΒ φαίνονται στο αρχείο pdf:

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.