Οπτικοακουστικό υλικo μάχης, που λήφθηκε από κάμερα τοποθετημένης επι κράνους, που έλαβε χώρα την 5η Μαρτίου 2010 στην κοιλάδα Μπεδράου στην επαρχία Κάπισα στο ανατολικό Αφγανιστάν, δείχνει Γάλλους πεζικάριους του 13ου Τάγματος Οπλιτών των Άλπεων (13e BCA), της 27ης Ορεινής Ταξιαρχίας Πεζικού να ολοκληρώνουν την περιπολία τους καθώς δέχονται εντατικά εχθρικά πυρά.

Οι Γάλλοι Στρατιώτες ανταποδίδουν τα πυρά, αλλά με έναν έξυπνο ελιγμό βγαίνουν εκτός ζώνης πυρός. Στα επόμενα λεπτά μάχονται για να καταλάβουν μια δεσπόζουσα, λοφώδη θέση ώστε να μην καταληφθεί από τον εχθρό.

Κάτι που είναι δύσκολό να κατανοήσει ο θεατής βλέποντας το βίντεο είναι η σωματική δύναμη που απαιτείται από αυτούς τους στρατιώτες. Μόλις είχαν ολοκληρώσει περιπολία αρκετών ωρών, οπότε ήταν ήδη κουρασμένοι και εξαντλημένοι. Τώρα πρέπει να ανέβουν ανηφορικά εδάφη με ταχύ ρυθμό, φορτωμένοι με βαρύ εξοπλισμό και σε υψόμετρο όπου ακόμα και οι πιο γυμνασμένοι πρέπει να αγωνιστούν για να εισπνεύσουν την κάθε ανάσα αέρα.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: