Βίντεο: Ραντάρ «Fara-VR» συνεργάζεται με T-80 και BMP-3 στις μάχες της Μαριούπολης

Στιγμιότυπο απο το YouTube

Κατά τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Μαριούπολη, στην Ουκρανία, οι Στρατιώτες των ρωσικών Ειδικών Μονάδων χρησιμοποιήσαν εξοπλισμό αναγνώριση υψηλής τεχνολογίας. Για παράδειγμα, το αναβαθμισμένο ραντάρ 1L111M Fara-VR, το οποίο επιτρέπει τον αποτελεσματικό εντοπισμό διαφόρων χερσαίων κινούμενων στόχων οποιαδήποτε εποχή του έτους, μέρα και νύχτα.

 Σε πρόσφατο βίντεο παρουσιάστηκε λειτουργία αυτού του εργαλείου που «τα βλέπει όλα».

Βίντεο όπου φαίνεται η λειτουργία του ρωσικού φορητού ραντάρ αναγνώρισης «Fara-VR» στις μάχες της Μαριούπολης

Ένας Ρώσος Στρατιώτης παρατηρεί την οθόνη πληροφοριών ενός σταθμού ραντάρ που λειτουργεί στο εξωτερικό του κτηρίου που βρίσκεται ο Στρατιώτης. Τότε, μέσω ασυρμάτου, αναφέρει τα στοιχεία σχετικά με τις ποσότητες του εχθρικού Πεζικού που εντοπίστηκαν, αφότου το πλήρωμα του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης αναλαμβάνει τον έλεγχο.

Το BMP-3 εγκαταλείπει την καλυμμένη θέση του και εκτοξεύει βλήματα υψηλής εκρηκτικότητας – διασποράς με το πυροβόλο 2A70 των 100 χλστ προς τον εχθρό. Έχοντας ολοκληρώσει τα πυρά, το ΤΟΜΑ επιστρέψει πίσω με μεγάλη ταχύτητα.

Το όχημα αντικαθίσταται από το T-80BV, ένα άρμα μάχης με αεριοστρόβιλο κινητήρα. Τότε, με την σειρά του, χρησιμοποιεί το πυροβόλο 2A46M1 των 125 χλστ. Τότε επανεμφανίζεται το BMP-3. Αυτό συνεχίζεται αρκετές φορές, μέχρι η ομάδα των Ουκρανών, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1000 μέτρων, διασκορπίζεται και καταστρέφεται.

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτοί οι ραδιοεντοπιστές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καταγαυστήρες για την στόχευση των ρωσικών στοιχείων πολυβόλων. Για παράδειγμα, στην Συρία, Ρώσοι Στρατιώτες τούς είχαν τοποθετημένους πάνω στα πολυβόλα 12,7 χλστ DShK.

Χάρις σε αυτόν τον εξοπλισμό, η αποτελεσματικότητα των ταχυεκτοξευτήρων βομβίδων 30 χλστ AGS-17 και AGS-30 αυξήθηκε κατά πολλές φορές.

Πηγή φωτ: bastion-opk.ru | Ραντάρ «FARA-VP» τοποθετημένο πάνω σε ταχυεκτοξευτήρα βομβίδων

Το ραντάρ εντοπίζει όχι μόνο προσωπικό, αλλά εντοπίζονται επίσης στρατιωτικούς εξοπλισμούς και άρματα μάχης σε αποστάσεις από 4000, 8000 και 10000 μέτρα αντίστοιχα σε πεδίο 24 – 180 μοιρών. Το συνολικό βάρος του συστήματος είναι 12 κιλά. Μια φόρτιση μπαταριών αρκεί για την αδιάκοπη λειτουργία 12 ωρών.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. «Ένα άλογο όπως είναι, το βλέπουν όλοι», λέει μια πολωνική παροιμία.
    «Θα γνωρίσετε ένα δέντρο από τους καρπούς του», λέει το Ευαγγέλιο.
    Οι Ρώσοι πάντα έδειχναν πολλά. Και τώρα αποδείχτηκαν ελάχιστα από αυτά. Mια προφανής παρατήρηση είναι. //////////

    “Ραντάρ που δείχνει την κίνηση”… υπήρχε και πριν από 60 και πάνω χρόνια. Ακόμα και η τροχαία τα είχε. Προστέθηκε μόνο ένα LCD. Αφού είναι καλό; να το φέρουν για δόκιμες, ένα χρόνο, όχι να το «δείχνουν» στην κάμερα μόνο. Δεν υπάρχουν τεχνικά μυστικά σε μια τόσο απλή συσκευή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.