Στο βίντεο εμφανίζονται εικόνες σε αργή κίνηση των βλημάτων κινητικής ενέργειας (ΚΕ) να εκτοξεύονται και να προσβάλλουν διάφορους στόχους.

Τα βλήματα ΚΕ είναι τα κύρια διατρητικά βλήματα για τα πυροβόλα αρμάτων μάχης που χρησιμοποιούνται για την καταστροφή των σύγχρονων αρμάτων μάχης και είναι περισσότερο ακριβή από όλα τα πυρομαχικά των αρμάτων. Δρουν μέσω της δύναμης πρόσκρουσης με βάση την κινητική τους ενέργεια. Η κινητική ενέργεια είναι ένας συνδυασμός μάζας (βάρους) και ταχύτητας (ορμής) του βλήματος. Δεν χρειάζεται εκρηκτικό γέμισμα για τη διάτρηση του θώρακα. Η διατρητική ικανότητα εξαρτάται από την αρχική ταχύτητα, την φόρτιση επί τις διατομής του βλήματος και την απόσταση του στόχου.

Τα βλήματα ΚΕ είναι δύο ειδών:

APFSDS-T Διατρητικά θώρακος απορριπτόμενου κελύφους σταθεροποιούμενα με πτερύγια και με τροχιοδείκτη.

APDS-T Διατρητικά θώρακα απορριπτόμενου κελύφους με τροχιοδείκτη

Το βλήμα, εξερχόμενο με μεγάλη ταχύτητα από το σωλήνα του πυροβόλου προσκρούει στο στόχο και με την υψηλή ενέργεια του, παραμορφώνει το υλικό της θωράκισης και με τον σκληρό του πυρήνα το διατρύει. Συγχρόνως καταστρέφεται ενα τμήμα του σκληρού πυρήνα. Το άλλο τμήμα διαπερνά τη θωράκιση και διασπάται πίσω απο την θωράκιση, λόγω των δυνάμεων που απελευθερώνονται από το σκληρό πυρήνα. Εξαιτίας της ειδικής κατασκευής του βλήματος (πολλοί πυρήνες) εξασφαλίζεται η διάρρηξη πολλαπλών θωρακίσεων. Η πρόσκρουση επάνω σε θωρακισμένους στόχους παράγει λάμψη. Η διάτρηση του θώρακα προκαλεί σοβαρές ζημιές στον στόχο. Η ζημιά προκαλείται όχι μόνο από τη διείσδυση του βλήματος αλλά και από την ισχυρή δόνηση λόγω της πρόσκρουσης του βλήματος, με συνέπεια να κατακερματίζεται ο θώρακας και τα όργανα του πύργου.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: