Βίντεο: Βολές ελέγχου των εκσυγχρονισμένων πολωνικών Leopard 2PL

Οι Αρματιστές της 1ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας του πολωνικού Στρατού πήγανε στο πεδίο ασκήσεων με τ’ άρματα μάχης Leopard 2PL για να ελέγξουν τις επιδόσεις των εκσυγχρονισμένων αρμάτων μάχης στο πεδίο της μάχης. Παρόλο που οι συνθήκες είναι δύσκολες – χαμηλή θερμοκρασία και περιορισμένη ορατότητα- οι ασκούμενοι ολοκλήρωσαν την προγραμματισμένη εκπαίδευση τους.

Καλύτερη θωράκιση, βελτιωμένη απόδοση όπως επίσης και μεγαλύτερη λειτουργικότητα – αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του Leopard 2PL. Έξι εκσυγχρονισμένα άρματα παραδόθηκαν για αρκετές εβδομάδες στην πολωνική 1η ΤΘΤ. Ο σκοπός αυτών των ελέγχων είναι η τελειοποίηση των αρματικών δεξιοτήτων, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι ο έλεγχος του πως συμπεριφέρεται το Leopard 2PL στις πολεμικές συνθήκες.

Οι Αρματιστές πέρασαν τον χρόνο τους στο πεδίο ασκήσεων εκτελώντας τακτικές επιχειρήσεις. Ασκήθηκαν στην κατάληψη οχυρωμένων θέσεων, στην επίθεση, την άμυνα και τις τακτικές κινήσεις. Ωστόσο, το αποκορύφωμα ολοκλήρωσης της άσκησης ήταν οι βολές.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Leopard 2PL εκτέλεσε βολές. Σ΄αυτό το στάδιο, οι Αρματιστές χρησιμοποιήσαν εκπαιδευτικά πυρομαχικά (το εκπαιδευτικό βλήμα APFSDS-T-TP), το ίδιο πυρομαχικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα Leopard 2A4 και 2A5. Κάθε πλήρωμα έπρεπε να προσβάλει στόχους σε αποστάσεις μεταξύ 1200 και 1800 μέτρων.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

    1. Λιπών, στο πρώτο βίντεο (πρίν από λίγες ημέρες, ιστοσελίδα defence24.pl) τα άρματα δεν ήταν ακόμα σε χειμωνιάτικα χρώματα. Το σχολιάσαμε αρκετά αρνητικά… Και της επόμενες μέρες τα Leo 2PL “έπιασαν άσπρο”. Μάλλον το έκαναν τα πληρώματα τους.

      όντως το βίντεο είναι πολύ ωραίο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.