Οι Αρματιστές της 1ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας του πολωνικού Στρατού πήγανε στο πεδίο ασκήσεων με τ’ άρματα μάχης Leopard 2PL για να ελέγξουν τις επιδόσεις των εκσυγχρονισμένων αρμάτων μάχης στο πεδίο της μάχης. Παρόλο που οι συνθήκες είναι δύσκολες – χαμηλή θερμοκρασία και περιορισμένη ορατότητα- οι ασκούμενοι ολοκλήρωσαν την προγραμματισμένη εκπαίδευση τους.

Καλύτερη θωράκιση, βελτιωμένη απόδοση όπως επίσης και μεγαλύτερη λειτουργικότητα – αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του Leopard 2PL. Έξι εκσυγχρονισμένα άρματα παραδόθηκαν για αρκετές εβδομάδες στην πολωνική 1η ΤΘΤ. Ο σκοπός αυτών των ελέγχων είναι η τελειοποίηση των αρματικών δεξιοτήτων, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι ο έλεγχος του πως συμπεριφέρεται το Leopard 2PL στις πολεμικές συνθήκες.

Οι Αρματιστές πέρασαν τον χρόνο τους στο πεδίο ασκήσεων εκτελώντας τακτικές επιχειρήσεις. Ασκήθηκαν στην κατάληψη οχυρωμένων θέσεων, στην επίθεση, την άμυνα και τις τακτικές κινήσεις. Ωστόσο, το αποκορύφωμα ολοκλήρωσης της άσκησης ήταν οι βολές.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Leopard 2PL εκτέλεσε βολές. Σ΄αυτό το στάδιο, οι Αρματιστές χρησιμοποιήσαν εκπαιδευτικά πυρομαχικά (το εκπαιδευτικό βλήμα APFSDS-T-TP), το ίδιο πυρομαχικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα Leopard 2A4 και 2A5. Κάθε πλήρωμα έπρεπε να προσβάλει στόχους σε αποστάσεις μεταξύ 1200 και 1800 μέτρων.

2 Σχόλια

  • d /PL

   Λιπών, στο πρώτο βίντεο (πρίν από λίγες ημέρες, ιστοσελίδα defence24.pl) τα άρματα δεν ήταν ακόμα σε χειμωνιάτικα χρώματα. Το σχολιάσαμε αρκετά αρνητικά… Και της επόμενες μέρες τα Leo 2PL “έπιασαν άσπρο”. Μάλλον το έκαναν τα πληρώματα τους.

   όντως το βίντεο είναι πολύ ωραίο.

   Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: