Βουλγαρία: Η αναβάθμιση των T-72 αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023

Άρματα μάχης T-72 στο πεδίο ασκήσεων Νόβο Σέλο, στην Βουλγαρία. (Υπουργείο άμυνας Βουλγαρίας)

Ο υπουργός άμυνας της Βουλγαρίας, Ντίμιταρ Στογιάνοφ, δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψής στο πεδίο επίσκεψης του Νόβο Σέλο ότι η αναβάθμιση των βουλγαρικών αρμάτων μάχης T-72 θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Απριλίου 2023, όπως ανέφερε το υπουργείο του στην ιστοσελίδα του στις 20 Σεπτεμβρίου. Ο ίδιος αναμένει ότι τα συστήματα διοίκησης και πληροφοριών για τον εκσυγχρονισμό θα παραδοθούν σύντομα.

Ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας Ντίμιταρ Στογιάνοφ αναμένει ότι η αναβάθμιση των βουλγαρικών αρμάτων μάχης Τ-72 θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου του 2023 (Υπουργείο άμυνας Βουλγαρίας)

Ο Υπαρχηγός των βουλγαρικών χερσαίων δυνάμεων Ταξίαρχος Νικολάι Καραϊβάνοφ τον ενημέρωσε για την αναβάθμιση και τις νέες δυνατότητες που αυτή συνεπάγεται. Παρουσιάστηκαν τα συστήματα που τοποθετούνται, όπως το σύστημα διαχείρισης μάχης, οι δέκτες προειδοποίησης λέιζερ, το «σύστημα ενίσχυσης της αυτονομίας» και το σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου άρματος.

Στο πεδίο ασκήσεων Νόβο Σέλο, στρατιωτικό προσωπικό από το Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης στο Σλίβεν πραγματοποίησε βολές με το πυροβόλο του άρματος χρησιμοποιώντας διάφορα πυρομαχικά σε διαφορετικές αποστάσεις και με το συζυγές πολυβόλο όταν το άρμα ήταν ακίνητο ή εν κινήσει. Επιδείχθηκαν επίσης οι δυνατότητες της κάμερας θερμικής παρακολούθησης του αναβαθμισμένου άρματος κατά τη νύχτα και σε κακή ορατότητα. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στο εργοστάσιο της TEREM HAN KRUM στο Τάργκοβιστε.

Συνολικά θα αναβαθμιστούν 44 άρματα μάχης, εκ των οποίων τα 40 προορίζονται για τις χερσαίες δυνάμεις και τα 4 για το Εθνικό Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο «Βασίλ Λέφσκι».

Πηγή: janes.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.