Βράβευση δύο Ελλήνων υπαξιωματικών από τον SACEUR

Από Σάββας Δ. Βλάσσης, πηγή: doureios.com

Τελετή βραβεύσεως Υπαξιωματικών που υπηρετούν στο SHAPE (Ανώτατο Στρατηγείο Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης) του ΝΑΤΟ την 15η Απριλίου, μια τελετή η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο αλλά εφέτος είχε μια ιδιαιτερότητα. Ο Ανώτατος Σύμμαχος Διοικητής Ευρώπης (SACEUR) Στρατηγός Curtiss Scaparrotti, εκ του συνόλου των 800 περίπου Υπαξιωματικών που υπηρετούν στο Στρατηγείο, βράβευσε συνολικούς τρεις υπαξιωματικούς, δύο εξ αυτών Έλληνες!

Αρχιλοχίας ΕΜΘ Πεζικού Απόστολος Κατσιούλας

Πρόκειται για τον Αρχιλοχία ΕΜΘ Πεζικού Απόστολο Κατσιούλα και τον Αρχιλοχία ΕΜΘ Οικονομικού Μιχαήλ Τερζόγλου, αμφότεροι προερχόμενοι εκ των Ειδικών Δυνάμεων. Μαζί τους, βραβεύτηκε και ο Αρχιλοχίας Piero Perilli του Ιταλικού Στρατού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχιλοχίας Τερζόγλου, είναι ο μόνος υπαξιωματικός του Οικονομικού Σώματος που έχει αποφοιτήσει από τα προβλεπόμενα σχολεία των Ειδικών Δυνάμεων ενώ είναι προπονητής πυγμαχίας.

Αρχιλοχίας ΕΜΘ Οικονομικού Μιχαήλ Τερζόγλου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του SHAPE, οι εν λόγω Υπαξιωματικοί “προσέφεραν σπουδαία υποστήριξη στα διεθνή προγράμματα μας Υπαξιωματικών, στις Διοίκησή μας και ευρύτερα στην Κοινότητα του SHAPE αντιστοίχως. Σας ευχαριστώ όλους για την αφοσίωση και υπηρεσία σας στις Εθνικές σας και Συμμαχικές Διοικήσεις Επιχειρήσεων. Είναι τιμή να σας έχουμε στην ομάδα μας“.

Στην τελετή παρέστη και ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκατζογιάννης, επικεφαλής της Στρατιωτικής Αντιπροσωπείας Ανωτάτου Συμμαχικού Στρατηγείου Δυνάμεων Ευρώπης (ΣΑ/ΑΣΣΔΕ) της Ελλάδας. Η βράβευση τελέσθηκε από τον Στρατηγό Scaparrotti από κοινού με τον Αρχιλοχία Davor Petek του Κροατικού Στρατού, ο οποίος φέρει τον τίτλο του Αρχιλοχία Διοικήσεως (CSM).

Στο SHAPE υπηρετούν περί τα 60 στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.