Ιταλία: Ξεκίνησαν οι δοκιμές εν πλω του πλοίου υλικοτεχνικής υποστήριξης Vulcano

© Giorgio Arra | To LSS Vulcano αποπλέει για πρώτη φορά.

Το πλοίο υλικοτεχνικής υποστήριξης LSS Vulcano (A5335) του ιταλικού Ναυτικού ξεκίνησε τις δοκιμές εν πλω την 5η Δεκεμβρίου καταγράφοντας τα πρώτα ναυτικά του μίλια στον κόλπο της Λα Σπέτσια.

Αυτή η εξέλιξη είναι ένα σημαντικό συμβατικό ορόσημο που συμβάλει στην παράδοση του πλοίου στο ιταλικό Ναυτικό (FOAR) που έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2020. Κατά την πρώτη δοκιμή εν πλω, δοκιμάστηκαν διάφορες πλατφόρμες και συστήματα μάχης που είναι εγκατεστημένα πάνω στο πλοίο, ειδικά το προωστήριο σκεύος, η πηδαλιουχία και τα συστήματα πλοήγησης.

Μόλις τεσσεράμισι χρόνια περάσαν από την υπογραφή της σύμβασης LSS τον Μάιο 2015 για την δοκιμή εν πλω. Αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα του Κοινού Οργανισμού Συνεργασίας στον τομέα των εξοπλισμών (OCCAR) ως αναθέτουσα αρχή, δεδομένων των εξαιρετικών προκλήσεων στην ολοκλήρωση τους, τους ιδιαίτερους χρονικούς περιορισμούς, τις εργασίες ανακατασκευής του πρυμναίου τμήματος του πλοίου, μετά την καθέλκυση του τον Ιούνιο 2018. Η δοκιμή εν πλω του LSS Vulcano αποδεικνύει την επιτυχία που προέκυψε από τις συνδυασμένες προσπάθειες του OCCAR και της Ιταλίας ως συμμετέχον κράτος και βιομηχανία.

Το Vulcano αναμένεται να ολοκληρώσει τις δοκιμές εν πλω μέχρι τον Σεπτέμβριο 2020 και να παραδοθεί τον ίδιο μηνά στο ιταλικό Ναυτικό. Το πλοίο έχει σχεδιαστεί για την υποστήριξη των επιχειρήσεων του στόλου με καύσιμα και μεταφορές φορτίων.

Με την Γαλλία να συμμετάσχει τον Ιανουάριο 2019, τέσσερα πλοία υλικοτεχνικής υποστήριξης θα ακολουθήσουν την πορεία του αδελφού τους πλοίου Vulcano, με την παράδοση του πρώτου πλοίου να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.