Ξεκίνησε η εκπαίδευση των Καταρινών στην Αλεξανδρούπολη (βίντεο)

Φωτογραφία απο την τελετη υποδοχής των καταρινών εκπαιδευόμενων.

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής των εκπαιδευόμενων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του Κατάρ η οποία έλαβε χώρα στην έδρα της XXIII Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας “3° Σύνταγμα Ιππικού Δορύλαιον” το Στρατόπεδο Κανδηλάπτη της Αλεξανδρούπολης.

Αναμνηστική φωτογραφία των Ελλήνων Αξιωματικών και Καταρινών τεθωρακισμένων απο την εκπαιδευση που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διαστημα Φεβρουαρίου – Ιούνιου 2014. (ΓΕΣ)

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης καθώς και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Την Δευτέρα 31 Αυγούστου αφίχθηκε τμήμα περίπου 130 στρατιωτικών από το Κατάρ για να πραγματοποιήσει εκπαίδευση σε μονάδες της XII ΜΚ ΜΠΖ στην Αλεξανδρούπολη.

Αυτή είναι η δεύτερη εκπαιδευτική περίοδος κατά την οποία προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων του Κατάρ εκπαιδεύεται από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από προσωπικό των μονάδων (21, 24ΕΜΑ και ΚΕΞ) της XXIII ΤΘΤ, και διεξήχθη το διάστημα από 18 Φεβρουαρίου έως 20 Ιουνίου 2014.

Το ανωτέρω Σχολείο αποτελεί συνέχεια μιας σειράς εκπαιδεύσεων, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Στρατηγικής Συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών και διεξάγεται στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, από κατάλληλους εκπαιδευτές της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΥ».

Το Κατάρ, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμυντικής βιομηχανίας Krauss-Maffei Wegmann (KMW) τον Απρίλιο του 2013, έχει παραγγείλει 62 άρματα μάχης της σειράς Leopard 2A7+ και 24 αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού PzH 2000 από την Γερμανία.

Το συνολικό ποσό της αγοράς αγγίζει τα 1,89 δισεκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης περιφερειακού εξοπλισμού, εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων και επιπρόσθετων υπηρεσιών.

Η παράδοση των πρώτων αρμάτων και πυροβόλων στο Κατάρ έχει προγραμματιστεί για το τελευταίο τρίμηνο του 2015.

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Τελετή Έναρξης Εκπαίδευσης Προσωπικού ΕΔ ΚατάρΠαρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Τελετή Έναρξης Εκπαίδευσης Προσωπικού ΕΔ ΚατάρΠαρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Τελετή Έναρξης Εκπαίδευσης Προσωπικού ΕΔ ΚατάρΠαρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Τελετή Έναρξης Εκπαίδευσης Προσωπικού ΕΔ ΚατάρΠαρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Τελετή Έναρξης Εκπαίδευσης Προσωπικού ΕΔ ΚατάρΠαρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Τελετή Έναρξης Εκπαίδευσης Προσωπικού ΕΔ ΚατάρΠαρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Τελετή Έναρξης Εκπαίδευσης Προσωπικού ΕΔ ΚατάρΠαρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Τελετή Έναρξης Εκπαίδευσης Προσωπικού ΕΔ ΚατάρΠαρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Τελετή Έναρξης Εκπαίδευσης Προσωπικού ΕΔ ΚατάρΠαρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Τελετή Έναρξης Εκπαίδευσης Προσωπικού ΕΔ ΚατάρΠαρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Τελετή Έναρξης Εκπαίδευσης Προσωπικού ΕΔ ΚατάρΠαρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Τελετή Έναρξης Εκπαίδευσης Προσωπικού ΕΔ ΚατάρΠαρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Τελετή Έναρξης Εκπαίδευσης Προσωπικού ΕΔ ΚατάρΠαρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Τελετή Έναρξης Εκπαίδευσης Προσωπικού ΕΔ ΚατάρΠαρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Τελετή Έναρξης Εκπαίδευσης Προσωπικού ΕΔ ΚατάρΠαρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Τελετή Έναρξης Εκπαίδευσης Προσωπικού ΕΔ ΚατάρΠαρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Τελετή Έναρξης Εκπαίδευσης Προσωπικού ΕΔ ΚατάρΠαρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Τελετή Έναρξης Εκπαίδευσης Προσωπικού ΕΔ ΚατάρΠαρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Τελετή Έναρξης Εκπαίδευσης Προσωπικού ΕΔ ΚατάρΠαρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Τελετή Έναρξης Εκπαίδευσης Προσωπικού ΕΔ ΚατάρΠαρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Τελετή Έναρξης Εκπαίδευσης Προσωπικού ΕΔ Κατάρ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

  1. Βρε καλως τα στρατα της χωρας που χρηματοδοτει το ΙΣΙΣ. Εκπαιδεύονται για να τους δωσουν και λεοπαρντ 2 τα χριστούγεννα?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.