XII Μ/Κ ΜΠ: Ημερίδα με θέμα “Προστασία του περιβάλλοντος – Χρησιμότητα της ανακύκλωσης στην καθημερινότητα”

Η XII Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «ΕΒΡΟΥ» ανακοινώνει, ότι θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Προστασία του περιβάλλοντος – Χρησιμότητα της ανακύκλωσης στην καθημερινότητα», την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 από 09:00 έως 13:00, στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.

Τα Θέματα με την σειρά παρουσίασης και οι Ομιλητές έχουν όπως παρακάτω:

HELLAS_XII_ΑΦΙΣΑ«Η σημασία των ενεργειακών παρεμβάσεων στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις ως κομμάτι της προστασίας του περιβάλλοντος» Ομιλητής: Τχης (ΜΧ) Αλέξανδρος Γούναρης, Δκτής 23 ΛΜΧ.

«Προστασία περιβάλλοντος μέσω της βιώσιμης κίνησης στους σύγχρονους αστικούς ιστούς» Ομιλητής: κ. Κωνσταντίνος Κεπαπτσόγλου, Επίκ.καθηγητής Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων ΕΜΠ

«Χρήση νέων (ήπιων) μορφών ενέργειας και εξοικονόμηση ενέργειας στο Καλλικρατικό Δήμο Αλεξανδρούπολης» Ομιλητής: κ. Ιωάννης Φαλέκας, Αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Δήμου Αλεξ/πολης

«Περιβαλλοντική πολιτική του ΥΠΕΘΑ – Δράσεις ανακύκλωσης στις ΕΔ» Ομιλητής: Τχης (ΜΧ) Ευριπίδης Χανιάς, Επιτελής ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ

«Ανακύκλωση και διαλογή στην πηγή στην Περιφέρεια Ανατ.Μακεδονίας – Θράκης». Ομιλητής: κ. Βογιατζής Γεώργιος, Προϊστάμενος Δνσης Ολοκληρωμένου Συστήματος Απορριμμάτων ΔΙΑΑΜΑΘ

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Πηγή: e-evros.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

9 Απαντήσεις

 1. Η ΜΚΟ «ΧΙΙ μεραρχια» αφουσιωνεται αποκλειστικα στην αποστολη της,που ειναι η διασωση του περιβαλλοντος…Καποια μοναδα της να παει και Ζακυνθο για την προστασια της »Καρεττα-Καρεττα».Καταντια

 2. Δεν χρειάζεται να πάει στην Ζάκυνθο.Στην Ρόδο επίσης, σε ενημέρωση της 95 ΑΔΤΕ, αφιερώθηκε μεγάλο μέρος στην ‘κοινωνική προσφορά» της Μεραρχίας, περιλαμβάνοντας και την διάσωση θαλασσίων χελωνών (!) στην Κάρπαθο, καθαρισμό ακτών κ.ο.κ. MKO γενικώς, σύμφωνα με την προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα «πολιτική ορθότητα».

  1. Υ.Γ. Δεν υποτιμώ σε καμμιά περίπτωση την προσπάθεια των στελεχών για την ετοιμότητα των μονάδων στην παραμεθόριο και ειδικά στην Δωδεκάνησο αλλά τέλος πάντων, αυτή η προσπάθεια για ανάδειξη «κοινωνικού προσώπου» καταντά κουραστική αν μη τι άλλο. Ο Ε.Σ. έχει την αναγνώριση που του αρμόζει στην συνείδηση του λαού για την αποστολή που του έχει ανατεθεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι αχρείαστα. Ας τα αναλάβουν άλλοι.

   1. Εγώ πάλι,αιωνίως καχύποπτος και «συνομωσιολόγος»,γιατί βλέπω μία συνεχή και συνεπή διαδικασία αποστρατιωτικοποιήσεως των ενόπλων δυνάμεων;

 3. Αχέροντα, από εσένα περίμενα (λόγω εμπειρίας) μια βαθύτερη ανάγνωση του θέματος. Κύριοι, είστε λάθος. Ουτε ΜΚΟ παει να γίνει ο ΕΣ, ούτε αποστρατικοποιήμενος, ουτε πολιτική ορθότητα έχει (γιατί δεν τη χρειάζεται). Αυτό που πάει να αναδείξει (πέρα από τη συνεχή ενημέρωση του προσωπικού του) είναι οι δράσεις στις οποίες συμμετέχει. Οι οποίες έχουν διττό σκοπό. Μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος χώρου (άλλωστε τα στρδα δεν είναι φουλ στο πράσινο;) και της εξοικονόμησης που πετυχαίνεται από την υπάρχουσα εφαρμογή ειδικών ρευμάτων ανακύκλωσης από τα οποία γεμίζει με «ταπεινά» αλλα συνεχώς εισρεομενα χρηματικά ποσά. Αυτά και οτι επιτυγχάνεται από την εξοικονόμηση ενέργειας (βλέπε φωτοβολταικά, συστηματα διαχείρισης ενέργειας κλπ) , εξοικονομούνται από τον λειτουργικό προυπολογισμό του ΓΕΣ και γίνονται βλήματα 120 χιλ, φυσίγγια 5,56 χιλ, διόπτρες για τα Α-Τ, μισθοδοσία για το προσωπικό κλπ. Αυτο ακόμα και σήμερα γίνεται και σιγα-σιγα αυξάνουν τα μεγέθη, με αποτέλεσμα ο ΕΣ να πρέπει να το αναδείξει (ως μεγάλος οργανισμός που είναι). Ελπίζω να σας λύθηκαν οι απορίες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ + ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΜΕΣΩ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ = ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

  1. Ευρυπίδη,το θέμα δέν είναι διαχειριστικό αλλά επικοινωνιακό,δηλαδή προβάλεται κάτι ὡς «δράση»,και εκ τούτου,ὡς μέρος της αποστολής.

   1. Ελπίζω να μην είδες το σχόλιο μου αρνητικα. Κατηγορηματικά στο λέω οτι δεν είναι μέρος της αποστολής και ούτε θα γίνει. Είναι όμως ένας καλός τρόπος εξοικονόμησης πόρων (οικονομικών και άλλων), τήρησης της νομοθεσίας (η εποχή του είμαι ΕΔ και κάνω οτι θέλω έχει τελείωσει) και ορθών πρακτικών που εμφανίζονται σε όλους τις ΕΔ της Συμμαχίας. Τουεναντίον, μέσω της εξοικονομησης και του ορθολογισμού, θα πάρω παραπάνω “βόλια” για το μαχητή… Τελειώνοντας, θα σου θυμίσω ένα γεγονός, το οποίο έχει αναρτηθεί και στο τύπο. Στην 871 ΑΒΕΚ, υπάρχει μονάδα συγκέντρωσης της αντιπηκτικής διάλυσης και αναγέννησης σε αντιπηκτικό υγρό, το οποίο πηγαίνει πάλι πίσω στη Μονάδα για χρήση. 3πλό το καλό. Μη ρύπανση- μη διάθεση δαπάνης για απόσυρση της αντιπηκτικής διάλυσης και μη διάθεση δαπάνης για αγορά νέας ποσότητας αντιπηκτικού υγρού. Εαν δεν είναι αυτό υποστήριξη της αποστολής (μέσω της ΔΜ), τότε ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ;

   2. Ευρυπίδη,δέν είδα το σχόλιο σου αρνητικά,αλλά την προσέγγιση της ιεραρχίας.
    Βλέποντας το πρόγραμμα της ημερίδας,είδα θέματα τα οποία πρέπει να απασχολούν άλλους φορείς.
    Δέν ξέρω ἄν κατάλαβα κάτι λάθος,αλλά ἡ εντύπωση που αποκόμισα είναι ότι ἡ Μεραρχία διοργανώνει την ημερίδα,αλλά από τους πέντε ομιλητές,οἱ τρείς είναι πολίτες,και τα θέματα που θα αναπτύξουν είναι γενικώτερου ενδιαφέροντος.
    Δέν ξέρω επίσης,ἄν τα εξοικονομούμενα ποσά διατίθενται για τις ανάγκες του Στρατεύματος,ἤ των φιλοξενουμένων των χότ-σπότς.

  2. Όταν ανακαλύψουν και τρόπο αξιοποίησης παλαιού υλικού(π.χ. άρματα) πέραν της διάλυσης ή πώλησης ως σκραπ, τότε ναι θα έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα σε αυτό που λέγεται ανακύκλωση και όχι μόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.