Διότι το ζητούμενο δεν είναι να έχεις τα κατάλληλα εργαλεία, αλλά να γνωρίζεις και πως να χρησιμοποιήσεις όταν τα χρειαστείς. Έτσι, η XXI Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στην Κομοτηνή, γνωρίζοντας την κρισιμότητα της εκπαίδευσης των στελεχών σε ειδικά καθήκοντα χειρισμού, οργάνωσε σχολείο χειριστών στην περισυλλογή βαρέως τεχνικού υλικού με τα τεθωρακισμένα οχήματα περισυλλογής Leopard 2 Buffel και M88A1.

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης Σχηματισμών και Μονάδων του Δ΄ Σώματος Στρατού, το 1ο δεκαήμερο του Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκε Σχολείο Περισυλλογής Βαρέως Τεχνικού Υλικού από την ΧΧΙ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, στην Κομοτηνή.

Το προσωπικό εκπαιδεύτηκε στις διαδικασίες μετακίνησης και μεταφοράς βεβλαμένων ή ακινητοποιημένων στο πεδίο της μάχης Αρμάτων, Τεθωρακισμένων Οχημάτων, Πυροβόλων και Οχημάτων.

Πέρυσι, την  09 Σεπτεμβρίου 2015, η XXI ΤΘΤ είχε υλοποιήσει παρόμοια εκπαίδευση στην περισυλλογή βαρέως τεχνικού υλικού.

4 Σχόλια

 1. famas

  Πολύ εντυπωσιακό. Ιδέα μου είναι ή το Buffel βγάζει το Μ60 από την λάσπη ενώ στο αντίστοιχο επιεσόδιο με τον Ηρακλή το Μ60 είναι καθαρό άρα απλά το έλκει;

  Απάντηση
  • ΑΧΕΡΩΝ

   To Büffel όντως τραβάει το Μ48Α5 από την λάσπη,δηλαδή το πρόβλημα έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.
   Αντιστοίχως,το Μ88 απλώς έλκει το Μ60 από το σκάμμα,που είναι επίσης δύσκολο,αλλά όχι τόσο όσο ἡ έλξη μέσα από την λάσπη.
   Μάλλον για το Büffel τέθηκε μεγαλύτερος βαθμός δυσκολίας,πιθανόν λόγω μεγαλύτερης ελκτικής ικανότητος.

   Απάντηση
  • Δούκας Γαϊτατζής

   Όντως, είναι μια εντυπωσιακή εκπαίδευση και αυτό φαίνεται από τον τρόπο που έχουν τεχνηέντως “βυθιστεί” τα άρματα M60 και M48.
   Συνήθως, κατά τις περισυλλογές αρμάτων, για να διευκολυνθεί το έργο της ανάσυρσης, αν φυσικά το επιτρέπει και η κατάσταση, αφαιρείται ο κινητήρας του βεβλαμμένου άρματος ώστε να καταστεί ακόμη ευκολότερο το έργο της περισυλλογής. Σ’αυτή την περίπτωση, δηλαδή της αφαίρεσης του κινητήρα, θα χρειαστεί και ένα φορτηγό για να φορτωθεί ο κινητήρας που έχει αφαιρεθεί από το άρμα.

   Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: