Από Σάββας Δ. Βλάσσης, πηγή: doureios.com

Η αμερικανική United States Marine Inc. (USMI) ανέλαβε στις 25 Σεπτεμβρίου τροποποιητική σύμβαση ύψους 8.898.065 $ για την προμήθεια 6 Σκαφών Άκαμπτης Γάστρας Ναυτικού Ειδικού Πολέμου 11 μέτρων. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από κονδύλια βάσει νόμου περί Δημιουργίας Ικανότητος Συνεργάτου (Building Partner Capacity) και την σύμβαση ανέθεσε η Διοίκηση Ναυτικών Συστημάτων Θαλάσσης του Ναυτικού των ΗΠΑ. Στην σύμβαση, πέραν των σκαφών, περιλαμβάνεται ισάριθμος αριθμός συσκευών FLIR, ανταλλακτικά και τεχνική βοήθεια. Οι εργασίες ναυπηγήσεως των σκαφών αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Μάρτιο του 2022.

Την πρόθεση είχε αποκαλύψει κατ’ αποκλειστικότητα ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ τον περασμένο Μάρτιο, όταν σε σχετική ενημέρωση από τις αμερικανικές αρχές η ελληνική πλευρά ενημερώθηκε περί της εγκρίσεως του σχετικού προγράμματος στις 2 Οκτωβρίου 2019.

Η ενημέρωση τότε ανέφερε ύψος συμβάσεως 9.845.847 $ και αρχική εκτίμηση ολοκληρώσεως των παραδόσεων ήταν το 4ο τρίμηνο του 2021.

Τα 6 RIB NSW πρόκειται να διατεθούν στην Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: