Ρωσία: Το αναβαθμισμένο σύστημα αντιπυροβολικού Zoopark εισήλθε σε υπηρεσία με το Πυροβολικό

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο άμυνας, το αναβαθμισμένο σύστημα επιτήρησης πυροβολικού Zoopark-1 1L219 με ικανότητα εντοπισμού των εκτοξευόμενων πυραύλων σε απόσταση 40 χιλιομέτρων, εισήλθε στην υπηρεσία μονάδος Πυροβολικού της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας (BBO).

Το εκσυγχρονισμένο Zoopark ενισχύει τις επιχειρησιακές ικανότητες των τακτικών συγκροτημάτων, συγκεκριμένα, στις επιχειρήσεις αντιμετώπισης πυροβολικού (επιχειρήσεις αντιπυροβολικού), όταν πρέπει να προσδιοριστούν οι συντεταγμένες των θέσεων βολής ενός συμβατικού εχθρού όσο το δυνατόν συντομότερα και να καταστραφεί. Επίσης, το σύστημα καθιστά εφικτή τη διόρθωση πυρών με μεγάλη ακρίβεια.

Το σύστημα Zoopark επιτρέπει τον ταυτόχρονο εντοπισμό μέχρι 70 θέσεων εχθρικών θέσεων Πυροβολικού και παρέχει τις συντεταγμένες τους μέσα σε 20 δευτερόλεπτα μετά την βολή. Μπορεί να εντοπίζει εχθρικά ανεπάνδρωτα αεροσκάφη, να προσδιορίζει τις συντεταγμένες τους και να αποστείλει τα στοιχεία στα σημεία διοίκησης. Το σύστημα είναι τοποθετημένο πάνω σε σκαφος ερπυστριοφόρου οχήματος MT-LBU.

 

Απόδοση/Μετάφραση από το armyrecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.